Eten aan een operatietafel

Eten aan een operatietafel

juni 19, 2020 0 Door Robin

Bijzonder restaurant: Aurum

Vandaag een wat controversieel restaurant. Je mag zelf bepalen of je hem van je checklist af wilt strepen, want het is een beetje een ‘apart’ concept. Maar, kom op, daar is deze blog dan ook voor bedoeld, bijzondere restaurants!  

Het restaurant Aurum s geheel ingericht in de stijl van een ziekenhuis. Waarschijnlijk is voor de meeste mensen dineren in een ziekenhuis niet een erg smakelijk en geruststellend idee. Maar meneer Clement Lee, uitvoerend directeur van Aurum restaurant The Clinic, zegt dat zogenoemde ‘moleculaire gastronomie, je anders kan doen overtuigen! 

Lee wilde een controversieel thema voor het restaurant, met een kookstijl die nieuwe smaken creëert door wetenschappelijke methoden te gebruiken. Een controversieel thema opzetten is wel gelukt; de lokale bevolking vindt het ziekenhuis thema vooral lastig te accepteren. Hoewel Singapore een moderne stad is, is de bevolking erg bijgelovig. De etnische Chinezen, die 75% van de bevolking bedragen, zijn geneigd alles te mijden wat met dood of ziekte te maken heeft.  

Het restaurant 

Het ontvangst van Restaurant Aurum is nagemaakt als een lijkenhuis en operatiekamer. Vanuit hier neem je een lift naar boven, die je naar het restaurant brengt. Je neemt plaats in een heel gezellige setting: Gouden rolstoelen staan rondom operatietafels van chirurgisch staal. Hmm, ik krijg er gewoon honger van! Maar toch is het restaurant niet een en al somber sfeer.  

Vastgesteld is, dat het een uniek concept is. Aurum betekend ‘goud’ in het Latijn, dit zie je dus ook overal terug in het restaurant.; goudkleurige vloeren, goud bestippeld behang, het plafond, en ga zo maar door. Wat vooral heel bijzonder is (buiten heel het thema), is het menu. Je geniet hier van een 13-gangenmenu! De chef-kok en collega’s make gebruik van allerlei attributen die doorgaans in de wetenschappelijke laboratoria gebruikt worden. Hierbij kun je denken aan ongewone attributen als; stikstof en gasflessen. Hiermee bereiden ze heel bijzondere (of misschien zelfs bizarre) gerechten zoals bijvoorbeeld ‘isotone lychee-kaviaar. De kok vindt ook dat de traditionele kookregels doorbroken moeten worden, ik denk dat hem dat aardig lukt. Wat ook erg leuk is, is dat de kok de klanten naar de keuken haalt, om de bereiding van het bijzondere eten te laten zien. 

The Clinic 

The Clinic is gelegen naar Aurum restaurant. Deze bar is van dezelfde eigenaar als het restaurant. Je wordt hier bediend door serveersters en je nuttigt je drankje via druppelpakketten.  

Het is wel veilig te zeggen dat meneer Lee een heel bijzonder restaurant heeft weggezet. Klaten geven aan dat het restaurant het ziekenhuis thema niet eens nodig zou hebben om op te vallen. Het eten kan op zichzelf staan voor dit unieke restaurant en dat maakt Aurum speciaal! 

KokenKoken