Een Culinaire Ontdekkingstocht Door Nederland

Een Culinaire Ontdekkingstocht Door Nederland

juni 8, 2020 0 Door Robin

Dinner Train

Wil je een lekker hapje eten én reizen langs typische Nederlandse dorpen, weidse landschappen en steden als Den Haag en Rotterdam? Dan is dit bijzondere restaurant een must! Deze als restaurant ingerichte trein is een uniek en gezellig uitje waar je verschillende steden ziet tijdens dit bijzondere diner.  

De Dinner Train vertrekt uit 15 verschillende steden in Nederland. Het concept klinkt simpel genoeg: Je stapt aan boord van de trein en krijgt onderweg een fantastisch diner geserveerd! 

Tijdens deze speciale treinreis word je een overheerlijk 4-gangen menu voorgeschoteld. De passagier heeft de keus uit een vis-, vlees-, of vegetarisch menu. Al de gerechten worden aan boord van dit bijzondere restaurant bereidt. In totaal zijn er 4 rijtuigen met elk hun eigen keuken. Elk kwartaal stelt top chef Julius Jaspers een nieuw menu samen. 

Bij de Dinner Train wordt overal aan gedacht om het de passagier zo comfortabel mogelijk te maken. Zo wordt er met de machinist afgesproken dat er niet té hard gereden mag worden. Dit is maar goed ook, niemand wil zijn eten door de trein zien vliegen toch?! De machinsten worden zorgvuldig geselecteerd en mogen niet harder dan 120 kilometer per uur rijden. Zo wordt er voorkomen dat het eten en drinken niet van de tafel schuift wanneer de trein door een bocht, of over een hobbelig gedeelte rijdt.  

Het diner duurt tussen de 2 en 3 uur, wat de exacte reisduur is weet de passagier van tevoren niet. Mensen die een strak schema hebben zouden dit als ‘niet fijn’ kunnen ervaren, helaas kan de organisatie niet anders: Ook al waan je jezelf in een gezellig restaurant, uiteindelijk zit je wel in een rijdende trein.   Er kan altijd iets gebeuren op het spoor waardoor er een andere route gereden moet worden, met oog op de dienstregeling.  

Net als bij een ‘normale’ trein (want dat is de Dinner Train zeer zeker niet) is er toch altijd een kans op wat vertraging. De gasten wordt dan ook gevraagd om op een bepaalde tijd op het station te zijn, maar een specifieke vertrektijd wordt niet gegeven. Op vrijdag en zaterdag vertrek dit rijdende restaurant rond 17.00u en 19.30u en op zondag rond 16.00u of 18.30u. 

Er zijn dus wat kleine onzekerheden voor de passagier. Maar dit zal voor de meeste mensen geen probleem zijn. Ik persoonlijk neem deze onzekerheden graag voor lief. Deze culinaire ontdekkingstocht in een prachtige trein uit de jaren ’60 maakt dit meer dan goed! 

Een Valentijnsdag date aan boord van de Dinner Train