Dineren in het donker

Dineren in het donker

juni 10, 2020 0 Door Robin

Ctaste Amsterdam

Alle zintuigen op scherp 

Als je het over bijzonder uiteten hebt, hoort Ctaste zeker in dat lijstje thuis. Alle zintuigen staan op scherp in dit unieke restaurant! Of bijna alle zintuigen dan.. Je eet bij Ctaste namelijk in het pikkedonker.  

De experts van het donker 

Doordat het zo donker is, en dus niets ziet, zul je proeven, ruiken, horen en communiceren totaal anders gaan ervaren. De bediening en keuken van Ctaste noemen zichzelf de ‘experts van het donker’. Maar hoe kunnen zij hun werk toch goed doen?! De obers bij Ctaste zijn blind… Dit is natuurlijk erg vervelend voor deze mensen, maar ze zijn heel goed in hun werk!  

Deze bijzondere ervaring gaat van start in het licht. De gasten worden ontvangen in een verlichte ruimte waar alles wordt uitgelegd. Nadat de gasten goed zijn geïnformeerd worden ze begeleidt naar hun tafel. De gasten gaan in een polonaise naar de tafel, met de ober voorop, zodat niemand verdwaald in het donker. Wanneer je een gerinkel hoort naderen, weet de gast dat de ober in de buurt is. Deze draagt namelijk een klein belletje aan zijn broek. Wel zo handig voor als je naar het toilet moet bijvoorbeeld! Je zou denken dat er van alles van de tafel wordt gestoten tijdens zo’n bijzonder diner. Dit valt reuze mee: alles op je glas, bord en bestek na is zo op tafel gemaakt dat het niet om te stoten is.  

Wat ligt er op mijn bord? 

Bij Ctaste is er voor ieder wat wils. Buiten de verschillende diner pakketten kun je bij dit unieke restaurant ook terecht voor een; high tea, high wine, high beer, lunch, brunch, bierproeverij en een chocoladebelevenis. Genoeg keus dus! Wat betreft het bijzondere dinerconcept, heb je 4 keuzes; Experience Diner, Premium Diner, Luxe Diner en het Royal Diner. Met als Experience Diner het meest basic (voor hoever dit kan) en het Royal Diner als grootste pakket. Al deze pakketten komen met een verassingsmenu van 3 tot 5 gangen. Het feit dat het een verassing is wat op je bord ligt, maakt het nog leuker! Mensen moeten dus echt nadenken en raden wat er op hun bord ligt, dit is gemakkelijker dan het lijkt denk ik! 

Escaperooms 

Wanneer je nog niet genoeg hebt gehad van het donker kun je altijd nog even een bezoekje brengen aan de buren. CtheCity is onderdeel van- en gevestigd naast Ctaste. De CtheCity escaperoom, is een escaperoom geheel in het donker. Je gaat op avontuur in een nagebouwd Amsterdam. De Escaperook Blackout heeft als thema de Penoze: De Amsterdamse maffia in 1979.  

Dus voor de mensen die eens een andere culinaire, maar vooral heel bijzondere ervaring willen: Ctaste in Amsterdam is the place to be! 

Een bijzondere ervaring in dit Unieke restaurant in Amsterdam
KokenKoken