Aan tafel met geesten

Aan tafel met geesten

juni 12, 2020 0 Door Robin

The five Fishermen

Geloof je in het bovennatuurlijke? Dan is het restaurant The Five Fishermen het wellicht waard een bezoekje te brengen. Een lekker visgerecht is namelijk niet het enige wat je hier vindt. In één van de oudste gebouwen in Canada zouden ook verschijnselen zijn van het bovennatuurlijke…   

Van een school naar een mortuarium  

Het gebouw werd in eerste instantie gebouwd als school. Na een aantal jaar (in het begin van de jaren 90) nam alles een fascinerende wending: De familie Snow kocht het gebouw en maakte er een mortuarium van. Na het zinken van de Titanic werden de lichamen naar de dichtstbijzijnde havenplaats – en dus het dichtstbijzijnde mortuarium – gebracht: Halifax. Een paar jaar later eiste de Halifax Explosion duizenden levens van de inwoners op, het mortuarium hield toen meer als 2000 uitvaartdiensten voor de slachtoffers.  

In 1975 werd het gebouw omgetoverd tot het populaire Five Fishermen restaurant en het werd duidelijk dat sommige van de vorige ‘bewoners’ nog niet helemaal weg waren gegaan.  

Inderdaad: geesten. Sinds de opening van het restaurant bleven er maar verhalen opduiken over het spotten van het bovennatuurlijke. Het kreeg zoveel aandacht dat er een onderzoek werd gehouden door the Paranormal Investigation of Nova Scotia. Dit is een groep mensen die professioneel onderzoek doen naar bovennatuurlijke verschijnselen. Zij bevestigde dat er bepaalde krachten rondhingen in het gebouw die niet (meer) van deze wereld zijn.  

Het bijzondere restaurant in Halifax, canada
Het mortuarium, voordat het ’the Five Fishermen’ werd. – The five Fishermen.nl

The Five Fishermen 

Ben je hiervan niet onder de indruk, of wil je dit juist graag ervaren? Dan is het zeker een aanraden om in dit bijzondere restaurant een hapje te gaan eten. Ze hebben een heerlijk aanbod van verschillende vis-gerelateerde gerechten. Je kunt hier ook terecht wanneer je vegetarisch of glutenvrij wil eten.  

Dus ben je in Halifax, misschien kun je je moed bij elkaar rapen en dit unieke restaurant concept gaan uitchecken. Hoewel het er erg gezellig en lekker uit ziet, sla ik deze persoonlijk sla denk ik even over!