Eten aan de Afrikaanse kust

Eten aan de Afrikaanse kust

juni 16, 2020 0 Door Robin

The Rock Restaurant

Dit bijzondere restaurant is wereldberoemd, bekend door haar buitengewone locatie en geweldige eten. The Rock restaurant is, zoals de naam al verklapt, gelegen op een rots aan de kustlijn van Zanzibar. De kust staat bekend als de mooiste in oost-Afrika. Het restaurant staat garant voor een unieke ervaring! 

The Rock restaurant is trots op zijn buitengewone locatie en culinaire cultuur. Het staat bekend om zijn uitstekende eten, dat is geïnspireerd door hun liefde voor zowel Zanzibar als Italië en de natuurlijke bronnen. Uniek dineren dus! 

De ligging 

Dit bijzondere restaurant werd opgericht 2010. Van oorsprong was het een visserspost en nu is één van de absolute hoogtepunten van het eiland geworden. Het restaurant is gelegen op een rots in de Indische oceaan, tegenover Michanwi Pingwe strand aan de kust van Zanzibar. Het restaurant wordt ook wel één van de best bewaarde ‘geheimen’ van aan de kust genoemd. Je kunt bij The Rock Zanzibar optimaal genieten van het uitzicht over het uitgestrekte strand met palmbomen of over de helblauwe zee – van binnen en buiten het restaurant.  

Het menu 

Wanneer je lekker eten echt belangrijk vindt tijdens je vakantie, is dit bijzondere restaurant zeker een aanrader om te bezoeken. Door de ligging aan de kust hebben de koks toegang eersteklas verse lokale producten, en deze zijn er dan ook in overvloed! Het menu is samengesteld op basis van de unieke ligging in de zee. Het team van het restaurant presenteert dit geweldige menu, met aanvulling van uitstekende service, dit zorgt voor een geweldig unieke ervaring! De maaltijden zijn wel vrij prijzig, maar in verhouding met de kwaliteit van zowel het eten, als de beleving weegt dit goed tegen elkaar op.  

bijzonder uiteten The rock restaurant
foto door The Rock

The Rock restaurant biedt een unieke ambiance met lokaal geïnspireerde stijl en inrichting. Het beschikt maar over 12 tafels dus ben op tijd met een reservering! Elke tafel op het terras of binnen kijkt uit op de kust en de oceaan. Overdag kun je genieten op het terras van een drankje onder de Afrikaanse lucht. Kortom is dit een van de meest bijzondere restaurants en plekken voor een geweldig diner. Een om af te vinken voor de Restaurant Checklist! 

KokenKoken